Wink-wink
Ini dia Prototype Proton ZAARA 2014 2015 2016 ?

Kebanyakan Prototype dari proton sebenarnya tak kurang hebatnya, gambar ni terdedah di internet dan mula tersebar di ruang sosial media,  puas juga mencari siapakah yang menjadikan prototype ni cun macam ni, dan hakhirnya terjawab juga, walaupun tak pasti 100% tapi sedara boleh singah ke akaun deviantartnya,

Nama dia Rosdi bin osman , dan dia adalah modeling kereta prototype ni, persoalanya adakah dia bekerja dengan proton? ataupun adakah tidak? itu saya tak pasti, tapi kalau kalau tidak.. bamm..., orang kita boleh design kereta malaysia lawa bewb

Salut abang ni, sebab di hanya mengunakan Blender untuk model dan texture secantik ini! 

Jom kita tengok Prototype dia untuk proton

Yang ni pula mesti tak pernah tengok lagi kan?, mungkin tak berapa menyerlah sangat seperti diatas ni, tapi tapi tapi, it pretty..  macam kucin parsi

usia sebenar gambar senjak 2011 lagi..

Alrite mesti ada yang tak pernah tengok lagi salah satu prototype tahun 2011 pertandingan kejuruteraan innovasi , jom refresh balik..

boleh pergi ke link dia kalau nak tengok lagi , di arenakereta.com/pertandingan-rekacipta-dan-inovasi-proton-2011/

Ok, sow..., selepas dah puas tengok prototype ni, adakah kamu rasa yang proton mampu hasilkan rekaan dynamic seperti ini? kita semua tahu perbelanjaan untuk mengeluarkan satu model memang tinggi mencecah berbillion ringgit, tapi memang berbaloi kan kalau terus keluarkan model yang cantik dan memiliki standard automobile antarabangsa, rugi kalau rekaan masih sama dan sentiasa diulang dengan pelbagai nama, hmmm..






readmore →


Browser yang agak lama dan femes seperti Firefox kerap mengemaskini browser mereka dan percaya pembaharuan demi pembaharuan adalah penting bagi keselesaan pengguna untuk mengakses internet setiap hari

Firefox yang terlatest sekarang kita guna adalah versi 28, Mozilla Firefox juga mengeluarkan versi BETA yang lebih terdahulu dari versi mereka sekarang dan masih dalam fasa kemaskini. Firefox 29 akan lebih ketara berbanding firefox yang lama dan menyediakan paparan baru yang lebih menarik!

Sebelum tu, ini rupa Firefox sekarang
Akang datang
Saya dah cuba versi BETA mereka, dan ternyata memang satu kelainan, paparan muka browser mereka akan datang lebih simple, clean dan mudah. Ada satu icon disebelah kanan 3 line kecil yang seakan seperti Google Chrome dan berfungsi sebagai option, tapi tak pasti adakah iainya satu icon general kepada umum


Part yang paling best adalah..., Tabs,
saya sangat suka pengunaan tabs browser yang bersistematik dan mudah, Firefox mengubahsuai Rekaan Tabs yang lebih dynamic dan mesra pengguna


Alrite..., ini komen saya.

Dulu Saya suka Google chrome sebab design nya yang sangat simple dan mudah tetapi Firefox adalah raja segala debugger dan berfungsi lebih sekadar browser terutama kepada Advance User begitu juga kepada pembangun website serta web applikasi , Firefox akan datang seolah olah mengabunkan design menarik seperti Google Chrome dan Fungsi tiada tandingan Firefox ?, uhh wow.  tetapi Firefox adalah Firefox, dan Google Chrome adalah Google Chrome

Download versi BETA 29 disini

https://download.mozilla.org/?product=firefox-beta-stub&os=win&lang=en-US&channel=fxbeta

Lepas sudah muat turun, sila cuba dan rasai perbezaannya, dan ingat versi BETA ini akan realese sebagai perisian yang lebih stabil kepada umum tidak lama lagi






readmore →





menarik betul, sangat kreatif




readmore →

Sony Xperia Z Malaysia Price, Spec
Ok, review kali ni adalah jenis hardware, kategorinya adalah.. jeng jeng jeng.. sebuah henset dari Sony, Bestnya tengok keluaran terbaru Sony ni, Xperia Z tuuuu..cangih betul, memukau, dan makin mantap. Teknologi yang baru, kuat dan dah boleh jadi buat macam gadjet james bond 007 disebabkan ciri-ciri yang awesome ditampilkan. Henset keluaran terbaru ni aku rasa betul-betul lain sedikit dari yang lain. boleh rasa kehebatan super smartphone tu pehh~



Sediki tentang Spec dia
  • 5-inch 1920 x 1080 Full HD Reality Display with Mobile BRAVIA Engine 2
  • 13-megapixel Fast Capture camera with Exmor RS for mobile, HDR video, Superior Auto and Noise Reduction to effortlessly capture razor sharp pictures and videos in any conditions
  • Dust and water resistant (IP55 & IP57) with a durable glass display
  • 1.5 GHz asynchronous quad-core Snapdragon S4 processor
  • 2GB RAM
  • microSD support
  • 4G LTE support
  • NFC support
  • Battery STAMINA mode improves standby time by at least 4 times
  • Android 4.1 Jelly Bean upgradeable to Android 4.2 “shortly after launch”
  • Size: 7.9mm thin

Price dia mungkin around RM2576 atau $850 Dollar

Warna termasuk : Unggu, Putih dan Hitam

Xperia Z kemungkinan dilancar pada Q1 2013 , hujung bulan pertama secara global.

Video dari Official Site





Untuk ketehui lebih lanjut, p website dia di sonymobile.com/xperia-z/

Apa pendapat anda tentang keluaran terbaru ni? nanti bila dah masuk malaysia, atau memang dah masuk pun , rasa-rasa nak tuka? kikih, aku masih stay yang lama huhu.. tunggu lah




readmore →
Phewww~
PageRank

Terjah Top Post Minggu nie

For Business query Mail me at


Bloggers.com - Meet Millions Bloggers

Bloggers.com - Meet Millions Bloggers

Design & Coding by : diden | 70% CSS Nak copy boleh, asal tinggalkan kredit |